© Copyright 2017 Forum Media Polska sp. z o.o.
Zamów

Wybierz swoją wersję prenumeraty i wypełnij krótki formularz poniżej:

„Słodka kuchnia roślinna. Zdrowe desery, ciasta i słodycze bez nabiału"
 

Łasuchy i Słodyczoholicy!

Jeśli na widok „blondie z cieciorki” źrenice same się Wam rozszerzają, a „daktylowa nutella” trafia w Wasz gust i pobudza kubki smakowe, to mamy dla Was idealną książkę ‒ Słodką kuchnię roślinną Idy Kulawik, autorki popularnego bloga veganbanda.pl.

Zapomnijcie o całych dniach spędzonych w kuchni i godzinach oczekiwań na kulinarną przyjemność. „Słodka kuchnia roślinna” zawiera niezwykle proste, tanie i szybkie w wykonaniu przepisy na słodkości bez nabiału, na bazie pełnowartościowych naturalnych produktów: orzechów, suszonych owoców, roślin strączkowych, mąk pełnoziarnistych i bezglutenowych.

Magazyn Food Forum zmienia się dla Ciebie! 

Zupełnie nowa forma wymiany doświadczeń dietetycznych.Konsultacje online dla prenumeratorów wersji super premium Food Forum! To aż godzina rozmowy z autorami artykułów i okazja do zadania pytań najlepszym w Polsce specjalistom od żywienia i leczenia.

Kompleksowe omówienia problemów, z jakimi na co dzień spotyka się dietetyk w swoim gabinecie, w tym m.in.:

  • problemy z układaniem planów żywieniowych,
  • trudności w interpretacji badań laboratoryjnych,
  • skuteczna diagnoza danego schorzenia,
  • leczenie otyłości (dzieci, młodzieży, osób starszych),
  • celowana suplementacja i probiotykoterapia.

Całkowitą nowością jest dział „Diagnoza lekarska i dietetyczna”, w którym jedno schorzenie rozpatrywane jest jednocześnie przez 2 specjalistów – lekarza medycyny i dietetyka-praktyka!

Jako nowy dział pojawia się także sekcja: „Najnowsze doniesienia dietetyczne”, w której znajdziesz najnowsze informacje dotyczące aktualnych zaleceń dietetycznych i medycznych w kwestii żywienia z Polski i ze świata.

Kolejną nowością jest dział „Recenzje Food Forum”, w którym publikujemy recenzje książek dietetycznych, pojawiających się na polskim rynku wydawniczym.

Na stałe do czasopisma wchodzi dział „Psychodietetyka” na konkretnych przykładach opisujemy problemy, z jakimi może spotkać się dietetyk w swojej codziennej pracy, wynikające m.in. z:

  • brakiem motywacji pacjenta,
  • brakiem silnej woli,
  • negatywną presją społeczeństwa wobec pacjenta będącego na diecie,
  • obniżeniem nastroju i depresją, które mogą zniweczyć efekty dietoterapii i leczenia,
  • motywowaniem i wspomaganiem rodziny małego pacjenta.

W magazynie zawitał również nowy dział Ciąża i zdrowy rozwój dziecka”, w którym szczególną uwagę skupiamy na problemach dietetycznych i zdrowotnych dzieci (od wieku prenatalnego, przez noworodki, aż po problemy dzieci i młodzieży).

Specjalne miejsce w czasopiśmie zajmie też nowy dział ABC prawidłowego żywienia, w którym publikujemy artykuły dotyczące praktycznych porad dietetycznych. Materiały zawierają między innymi: opisy zdrowych produktów, rankingi diet czy dietetyczne propozycje na zdrowe posiłki. Artykuły z tego działu pomogą zarówno pacjentom gabinetów dietetycznych, jak i osobom świadomym żywieniowo, które dopiero rozpoczynają swoją drogę do zdrowszego życia.

Nowy dodatek tylko dla prenumeratorów: „Food Forum Casebook. Diety i plany żywieniowe w różnych jednostkach chorobowych”, a w nim: pełne schematy planów żywieniowych i diet w konkretnych jednostkach chorobowych oraz przykładowe, siedmiodniowe jadłospisy.

Pierwszy dodatek „Food Forum Casebook. Diety i plany żywieniowe w różnych jednostkach chorobowych” dołączony zostanie do numeru Food Forum drukowanego w lutym i dotyczyć będzie 
schematów żywieniowych w chorobach tarczycy i Hashimoto.


Czytaj dalej

Zaznacz produkty, które chcesz zamówić:

Podaj swoje dane:

Dane kontaktowe osoby zamawiającej:

Imię*
Nazwisko*
Email*
Telefon kontaktowy*
Stanowisko
Uwagi

Dane do faktury:

Kod pocztowy*
Ulica i nr domu/nr mieszkania*
Miejscowość*

Dane do faktury:

Firma*
NIP*
Miejscowość*
Ulica i nr domu/nr mieszkania*
Kod pocztowy*

Administratorem Twoich danych osobowych jest Forum Media Polska spółka z o.o.,
ul. Polska 13, 60-595 Poznań (dalej: My). Będziemy przetwarzać powyższe dane w celach marketingowych . Przysługuje Ci prawo do cofnięcia zgody na komunikację z naszej strony w każdym czasie. Możesz to łatwo uczynić, dzwoniąc na 61 66 55 800 lub poprzez przesłanie maila na adres: bok@forum-media.pl.

* pola wymagane

Forum Media Polska Sp. z o.o., jako Wydawca produktów profesjonalnych, oświadcza, że produkty i usługi objęte niniejszym zamówieniem kieruje wyłącznie do Klientów z sektora business to business, a umowy sprzedaży towarów i usług są zawierane w bezpośrednim związku z działalnością gospodarczą lub zawodową prowadzoną przez Klienta.

UWAGA: książka zostanie wysłana po opłaceniu FV VAT.

Czasopismo, format A4, 120 stron. Prenumerata płatna przelewem na podstawie faktury (cena nie zawiera refakturowanych jednorazowych kosztów wysyłki 34,99zł brutto). Cena zawiera podatek VAT. W celu zachowania ciągłości w doręczeniu czasopisma przedłużenie następuje automatycznie i nie wymaga składania oddzielnego zamówienia – wraz z ostatnim numerem prenumeraty zamieszczamy informację o kończącej się subskrypcji a w razie konieczności rezygnacji należy w przeciągu 14 dni od otrzymania ostatniego numeru przesłać rezygnację na adres bok@forum-media.pl.

Odkryj na nowo magazyn Food Forum

A tylko teraz, zamawiając roczną prenumeratę, otrzymasz też PREZENT: wyśmienitą książkę „Słodka kuchnia roślinna GRATIS.

W książce znajdziecie przepisy między innymi na:

  • wypieki,
  • ciasta na zimno,
  • lody,
  • trufle i praliny,
  • batoniki bez glutenu, białej mąki czy rafinowanego cukru.

To potrawy dla wegan, alergików, dzieci, dla dbających o zdrowie i szukających ciekawostek kulinarnych oraz dla wszystkich, którzy chcą cieszyć się deserami bez wyrzeczeń i wyrzutów sumienia.

Przekonacie się, że słodkości mogą być bogate w błonnik, zdrowe tłuszcze, białko, witaminy, minerały i przeciwutleniacze.

Niezależnie od tego, czy jesteś wegetarianinem, czy tylko kulinarnie eksperymentujesz, będziesz oczarowany „Słodką kuchnią roślinną”. Wszystko smakuje wybornie, wygląda apetycznie, rozpieszcza zmysły i służy zdrowiu. Zdaje się, że właśnie odkrywasz przyjemność idealną! A wszystko to w pięknym opakowaniu, z zachwycającymi ilustracjami prezentowanych łakoci.

Co nowego w Food Forum?

Odkryj Food Forum na nowo!

Piszą dla Ciebie tylko osoby wyróżniające się ogromnym doświadczeniem w zakresie dietetyki i żywienia, w tym dietetycy-praktycy, doktorzy, lek. medycyny, farmaceuci i diagności laboratoryjni.

Dołącz do grona stałych czytelników już dziś i korzystaj z przywilejów stałych prenumeratorów!

Zamów teraz z książką GRATIS

FOOD FORUM - CZASOPISMO SPECJALISTYCZNE O ZDROWYM ODŻYWIANIU

 Wersja  Super Premium  

6 numerów czasopisma w wersji papierowej

roczny dostęp do portalu internetowego

dodatki do czasopisma – Food Forum Casebook

pełne archiwum czasopisma online, dzięki któremu będziesz mógł czytać wszystkie numery Food Forum wygodnie na komputerze, smartfonie lub tablecie

Roczna prenumerata w cenie tylko:
  349 zł brutto 

NOWY HIT SPRZEDAŻY!

dostęp do wybranych prelekcji z kongresów Food Forum online (19 prelekcji, 14 godzin) – doświadczysz związanych z nimi emocji i uzyskasz pokaźną dawkę wiedzy

Zyskujesz:

 + 34.99 zł brutto 
(jednorazowa opłata za wysyłkę wszystkich kolejnych numerów czasopisma)

+ książka „Słodka kuchnia roślinna" GRATIS

UWAGA: "konsulatcje dietetyczne online" - bezpośredni kontakt z autorami tekstów

 Wersja Ekonomiczna  

Roczna prenumerata w cenie tylko:
   169 zł brutto 

 + 34.99 zł brutto 
(jednorazowa opłata za wysyłkę wszystkich kolejnych numerów czasopisma)

Zyskujesz:

6 numerów czasopisma w wersji papierowej

roczny dostęp do portalu internetowego

dodatki do czasopisma – Food Forum Casebook

 Wersja  Premium  

Roczna prenumerata w cenie tylko: 
   249 zł brutto 

Zyskujesz:

6 numerów czasopisma w wersji papierowej

roczny dostęp do portalu internetowego

dodatki do czasopisma – Food Forum Casebook

pełne archiwum czasopisma online, dzięki któremu będziesz mógł czytać wszystkie numery Food Forum wygodnie na komputerze, smartfonie lub tablecie

+ książka „Słodka kuchnia roślinna" GRATIS

 + 34.99 zł brutto 
(jednorazowa opłata za wysyłkę wszystkich kolejnych numerów czasopisma)

Wybierz swoją wersję prenumeraty i wypełnij krótki formularz poniżej:

Wciąż zastanawiasz się dlaczego prenumerować Food Forum?

Piszą dla Was tylko eksperci - dyplomowani dietetycy, trenerzy i lekarze

Gwarantujemy dostęp do nowatorskich rozwiązań diagnostycznych

Dostarczamy praktycznych wskazówek 
w dietoterapii chorób

Prezentujemy innowacyjne metody 
z powodzeniem wykorzystywane podczas interwencji żywieniowej

Przedstawiamy kompleksowe opisy przypadków - od diagnozy, przez zlecone badania, leczenie dietetyczne aż po uzyskane efekty

Analizujemy i dostarczamy najnowsze dane dotyczące suplementacji i probiotykoterapii

UWAGA: książka dodawana jest tylko do prenumeraty w wersji premium super premium.

      

STREFA DIETETYKI I LECZENIA

  • NAJNOWSZE DONIESIENIA DIETETYCZNE   
    Newsy ze świata dietetyki 
  • DIAGNOZA LEKARSKA I DIETETYCZNA    
    Diagnoza lekarska dny moczanowej w zespole metabolicznym 
    Postępowanie  żywieniowe w zespole metabolicznym z uwzględnieniem dietoterapii dny moczanowej 
  • UKŁAD TRAWIENNY I PROBIOTYKOTERAP 
    Nieswoiste choroby zapalne jelit – czy probiotyki mają znaczenie? 
    Fakty i mity o nadwrażliwości pokarmowej IgG - zależnej 
    Nieswoiste zapalenia jelit – objawy, diagnostyka i dietoterapia 
  • SUPLEMENTY 
    Postaw na kolagen. Twoje ciało potrzebuje kolagenu 
    Superbroń w walce z grzybicą – beta-glukany 
    Jakie wymogi powinny spełniać suplementy diety i jaka jest ich faktyczna skuteczność? 
    Interakcje leków z pożywieniem 
  • CIĄŻA I ZDROWY ROZWÓJ DZIECKA 
    Dziecko w podróży 
    Cesarskie cięcie – stymulowanie układu odpornościowego 
    Zastosowanie oleju rzepakowego w żywieniu dziecka będącego na diecie wegetariańskiej 
  • ZAPOBIEGANIE CHOROBOM 
    Zaparcie stolca – postępowanie żywieniowe 
    Cukrzyca – epidemia XXI wieku 
    Wskaźniki stosowane w ocenie niedożywienia pacjentów 
    Jak uleczyć mitochondria? Wybrane aspekty medycyny mitochondrialnej 
    Choroba Wilsona – zaburzony metabolizm miedzi 

STREFA ŻYWIENIA   

  • PSYCHODIETETYKA 
    Psychologia jedzenia – kiedy konsumpcja nie jest spowodowana poczuciem głodu 
  • DIETY 
    Przegląd diet oczyszczających 
  • NOWOŚCI ŻYWIENIOWE 
    Przegląd produktów      
  • ABC PRAWIDŁOWEGO ŻYWIENIA 
    Znaczenie prawidłowego nawodnienia dla funkcjonowania organizmu 
    Olej lniany jako panaceum na dolegliwości zdrowotne organizmu 
    Kwasy  omega-3 – czy istnieje alternatywa dla tranu? 
    Jakość  warzyw pochodzących   z upraw przemysłowych oraz ekologicznych 
    Guarana – właściwości i zastosowanie 
    Żywienie a alergie skórne 
    Kwasy  omega-3, omega-6 i omega-9 – dlaczego trzeba suplementować nimi dietę? 
  • SPORT 
    Wywiad ze sportowcem Bartoszem Kuzemko 
  • RECENZJE 
    Recenzja książki: „Inteligencja  trawienna. Holistyczne spojrzenie na nasz drugi mózg” dr Iriny Matveikovej 
  • ZDROWE PRZEPISY 
    Hummus szparagowy z tymiankiem 
    Pieczona młoda  kapusta  z chlorellowym sosem

 Pełny spis treści wydania: